pátek 28. prosince 2007

Railay, všech lezců ráj

Zdravim Vas z posledniho zastaveni na nasi ceste. Z Laosu jsme se presunuli nocnim vlakem opet do Thajska, tentokrat na turisty prospikovane pobrezi Andamanskeho zalivu, abychom i my okusili teple, pruzracne vody v oblastech oznacenych "zona tsunami, v pripade zemetreseni utecte do kopce - je to tri kilometry."

Dobrodruzna pout se tady s davy turistu zmenila na plazovani, nicmene jen na chvili, nez jsme objevili mistni lodicky, ktere vas za par penizku provezou po ruznych malych ostrovech siroko daleko. Behem dvou dnu jsme navstivili neuveritelnych 10 ostruvku a ostrovu, s kristalovyma plazema, neprostupnou dzungli a jen minimem turistu.

Objevili jsme take sice turisty oblezeny, nicmene na lezeni rezort nejuzasnejsi z nejuzasnejsich - Railay nedaleko mesta Krabi. Skaly se tyci nad morskou hladinou, lze lezt bez jisteni s padem do more, lze lezt jednoduche i silene tezke cesty, kazdy si muze vybrat...jen mit sebou material, protoze pronajem lana atd.. zde prijde na pekne penize. I kdyz je tady relativne levne, za kvalitni lezeni se tady plati.

U jineho ostrova Sea Islandu jsme zase snorchlovali mezi korali, byly tam uplne bozi ryby, jak z toho "Hleda se nemo", no uplne stejne, ale hodne koralu chcipa, voda je znecistena, thajci odpadky pali a nebo hazou do more, misto pralesu jsou na jihu jen kaucukovniky a palmy na olej, des a hruza. Je tady sice par narodnich parku, ale v nich se natira moridlem, barva se vyliva do potoku, jezdi se tam Toyotou a reditel parku ma v male klicce dve opicky na hrani. Jo opic je tady docela dost.

Zitra nam to tady konci, jedeme zpet smer Bangkok nocnim vlakem a pak Kralovskymi Jordanskymi aerolinkami do Doaha, pak do Ammanu, snad vyjde cas na kratkou prohlidku mesta, pak do Vidne, vlak do Ostravy a vecer snad silvestrovska party, jestli nas nekdo vezme k sobe na chalupu hehe...tak zatim zdarek...sorry ze se nekona zadne dobrodruzo, ale v Thajsku to moc uz nejde, nejhorsi je ze uz moc ani v Laosu...takze akce zase priste :-]

28.prosince 2007, Krabi, Thajsko

Žádné komentáře: